Pure Inulin CaliVita

 

Często odczuwasz bóle brzucha? Miewasz wzdęcia, zaparcia lub biegunki? To mogą być objawy… zespołu jelita drażliwego – choroby układu pokarmowego, będącej jedną z najczęstszych przyczyn wizyty u lekarza!

Problem społeczny

Zespół jelita drażliwego (IBS) dokucza co piątemu Polakowi, a jego symptomy nasilają się w chwilach stresu i zdenerwowania. Problem aż trzy razy częściej dotyczy kobiet i zwykle pojawia się między 30 a 50 rokiem życia, w znacznym stopniu pogarszając jakość życia… Oprócz biegunki i zaparć zaniepokoić nas powinny pojawiające się wzdęcia, nudności, uczucie pełności nawet po niewielkim posiłku, bóle i skurcze brzucha, a także zaburzenia snu, bóle głowy oraz problemy z koncentracją. Mogą bowiem one sygnalizować nieprawidłowe funkcjonowanie jelit!

Pure Inulin a IBS

Nie poddawaj się IBS, popraw jakość swojego życia z inuliną z cykorii

Korzeń cykorii w swoim składzie zawiera aż 44% inuliny – naturalnej substancji należącej do rodziny prebiotyków. Jest to rozpuszczalna frakcja błonnika pokarmowego, która nie jest trawiona przez enzymy układu pokarmowego. W jelicie grubym stanowi doskonałą pożywkę do rozwoju korzystnych, niezbędnych organizmowi bakterii probiotycznych z rodzaju Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus, jednocześnie ograniczając rozwój bakterii chorobotwórczych.

Efekty działania cykorii (inulina):

  • dba o równowagę mikrobiologiczną jelit,
  • uczestniczy w rozkładzie substancji toksycznych,
  • wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego,
  • wspomaga ochronę organizmu przed wystąpieniem objawów zespołu jelita drażliwego,
  • korzystnie wpływa na utrzymanie właściwej masy ciała,
  • dba o układ sercowo-naczyniowy,
  • bierze udział w regulowaniu stężenia glukozy we krwi.

 

5 x TAK dla Pure Inulin CaliVita®:

  • Pure Inulin - sproszkowana inulina CaliVita100% czystej inuliny bez dodatku innych substancji,
  • naturalne źródło błonnika pokarmowego z cykorii,
  • idealna jako zamiennik cukru (nie powoduje wzrostu stężenia glukozy we krwi po posiłku), a dodawana do napojów i żywności, nadaje im delikatnie słodkawy smak,
  • łatwe dawkowanie,
  • ekonomiczne opakowanie.